søndag den 18. maj 2014

Dejlige maj!

Maj, total ynglings måned. Hvor det hele bare er vidunderligt i haven og haverne omkring os. På min løbetur her til morgen var det bare ekstra bonus at dufte syrener, guldregnene og hvid tjørn. Så bliver verdenen da bare ikke bedre.

Det mylder også frem i villahaven, men det hele roder stadig. Nu er anlægsgartnere kommet med gravemaskine, automatiske trillebører og andre redskaber. Men det er i den gode sags tjeneste. Og de er så flinke, friske og dygtige fra Amager have og anlæg. Så vi er sikker på, at Orangeri underlaget bliver som det skal være.


Nu er der målt ud til Orangeriet og fyldt grus i. Næste uge går med at få lagt underlaget, håber vi har renset mursten nok. De kommer til at ligge i forbandt røde sten med en gul sten ude i kanten. Begge typer sten er fra vores gamle garage.


Der er ingen helhedsbilleder af haven grundet rodet, men nogle blomster kan jeg byde på. I krukken med putier er der rosa tulipaner og hvide stedmoder. Rhodrondendron yakusimanum, Catawbiense samt azalea diamond er i blomst og knop.


Digitalis fingerbøl, snebolle,og vortemælk vokser om kap med sammenplantninger af akelejer og Stedmoder.

10 kommentarer :

 1. Hvor er det spændende med dit orangeri :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente ja det er og det er sjovt at se hvordan det udvikler sig dag for dag.

   Slet
 2. Drømmene kommer da rigtig tæt på nu! Det bliver skønt, at komme i gang med indretningen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Frede lige præcis, det er så tæt på nu, spændende at se om det fylder for meget i haven.

   Slet
 3. God begyndelse, ja Du har ret hvis fundamentet er lagt godt - som er det vigtigste, så kommer det at gå godt. Pøj pøj med det.....spændende projekt, du kommer til at elske det helt vildt..god dag i sommerlandet ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Grethe og nu er stene begyndt at blive lagt, så kan vi rigtig danne os et indtryk af det hele.

   Slet
 4. Hvor er det dejligt at håndværkerne er rykket ind. Gode og effektive maskiner til det grove arbejde, så går det hurtigt. Fine billeder af dejlige blomster, lige til at blive glad af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette ja lige præcis vi havde ikke selv turde at binde os an med at lægge underlaget og så alt det grave arbejde. Hurra for gravemaskiner.

   Slet
 5. Hej Tina
  Hvor bliver det godt, når orangeriet er på plads og færdig. Rhodrondendron yakusimanum er meget smuk.
  Ha' en god uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Laleh det bliver intet mindre end fantastisk. Lige den Rhodrondendron betyder også meget for mig. Fik den af min far, hvis bortgang har muliggjort , at jeg kan opføre Orangeriet som er tilegnet min mor og far.

   Slet